Keno lyhyesti

Keno on rahapeli, jossa veikataan koneen arpomia numeroita. Kenon pelaaminen alkoi Suomessa Veikkauksella vuonna 2002. Se on ollut siitä asti loton jälkeen Veikkauksen toiseksi suosituin peli. Myös nettikeno on nostanut suosiotaan normaalin kenon ohella. Veikkauksen keno on perinteinen 70 numeron keno, jossa pelaaja saa valita 2-10 numeroa. Voitto riippuu pelattavasta kenotasosta sekä panoksen suuruudesta. Katso lisää osiosta Kenon voittoluokat sekä voiton jako.

Keno järjestelmät

Veikkauksen Kenossa voi pelata joko peruspelin tai valita pelipaketin. Panosrajat ovat 0,5 - 10 euroa. 

Peruspelissä pelataan maksimissaan 20 peliriviä joko omavalintaisilla tai pelijärjestelmän arpomilla numeroilla.

Pelipaketissa saat itse valita panoksen ja kuinka moneen arvontaan osallistut, mutta kone arpoo numerot sinulle valmiiksi. Voit pelata rivimäärä 5:n ja 20:n väliltä.

Järjestelmäpeli sisältää monta riviä samassa ruudukossa ja se sisältää kaikki perusrivit, jotka voidaan muodostaaa. Järjestelmässä voit valita kenotason väliltä 2-9 ja numeroita 3 ja 10 väliltä.

Kenoa voi pelata myös kesto ja ikipelinä. Kestopelissä voi valita osallistuuko 2, 3, 4, 5, 6, 7, vai 14 arvontaan. Ikipeli kestää niin konta kierrosta kuin haluat. Ikipelin voi lopettaa milloin tahansa.

Kenon historia

Kenon synnyn legenda sijoittuu Kiinaan. Alkuperäisessä kiinalaisessa Kenossa ei ollut numeroita ollenkaan vaan numeroiden sijasta arvottiin sanoja. Sanat tulivat kiinalaisesta lastenrunosta "The Thousand Character Classic", jossa on tuhat erilaista kirjainta tai sanaa.

Pelin kehitti Kiinan silloinen hallitsija Cheung Leung, joka tarvitsi rahaa armeijan uudistukseen. Hän ei voinut nostaa veroja, sillä kansa olisi kapinoinut. Tämän takia hän kehitteli pelin, jossa hän otti edellä mainitusta runosta 120 ensimmäistä sanaa ja arpoi niistä osan. Ihmiset, jotka arvasivat valitut sanat oikein voittivat rahaa. Kenosta tuli niin suosittu Kiinassa, että sen tuotoilla pystyttiin lopulta rahoittamaan Kiinan muurin rakennus.

Suomessa Kenoa on pelattu Veikkauksella vuodesta 2002 alkaen. 

  • Kommentit

  • sirpa valo - 26.01.2015, klo 18:00

    Miksi ei näy keno numeroiita tämän. Päivän ja eilisen ihme on myt 26. Pvä sivulle 21 pvä viimisin en ymmärrä sivua enkä koko asiaa
  • Mikko S. - 11.12.2015, klo 10:39

    Jännä historia. Enpä olisi uskonut, että Kiinanmuuria on rahoitettu kenolla. Muistan tv-kenot, mutta vain kaveri pelasi sitä. Itse olen kokeillut pari kertaa netissä.
  • Jenni - 23.02.2016, klo 09:34

    Koskas suomeen aletaan rakentaa muuria kenorahoilla? :D

Kommentoi

 

Kommentoi

Kommentti(*):
Nimi(*):
Sähköposti:
Mikä kuukausi tulee helmikuun jälkeen? (*)